Menu

Bali jest bezpieczne i miejsca w jakich będziemy przebywać są komfortowe i czyste. Ważne aby dbać o higienę, często myć ręce i najlepiej podawać dziecku probiotyk przed i podczas wyjazdu, bo jest zupełnie inna flora bakteryjna w tropikalnym klimacie. Należy również pić wodę TYLKO butelkowaną.

Nasze śniadaniowe menu będzie się składać z lokalnych, ekologicznych produktów. Posiłki będą z ryżem białym/brązowym, makarony, warzywa, tofu i tempeh (najlepsze na świecie indonezyjskie kotleciki sojowe), sosy orzechowe, pikantne według kuchni indonezyjskiej, drób ekologiczny z wolnego wybiegu ze lokalnej wsi. Dla dzieci wedle upodobań – mogą być dodatkowo naleśniki, kanapki itp.

Codziennie będą nam dostarczane świeże, tropikalne owoce, abyśmy mogły zaznać dotąd niespotykanych smaków.

Codziennie będzie nam serwowane jamu, czyli napój z mieszanki lokalnych ziół zdrowotnych na wzmocnienie organizmu i zwalczenie wszelkich chorób. W Indonezji pije się go niemal codziennie i jest uznawany za napój bogów.

Nasza dieta będzie smaczna i przede wszystkim zdrowa, aby nasz organizm mógł się zregenerować podczas pobytu na Bali.

 W balijskich knajpkach można zjeść posiłki w stylu zarówno balijskim, jak i europejskim. Posiłek kosztuje od 5 USD.

 

dsc_2879-copy dsc_7429 dsc_7394 dsc_3014 dsc_2888dsc_7416dsc_0965dsc_0958 dsc_2265 dsc_2294   dsc_3269 13254889_274323362914502_5973514486763810252_o

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *